Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

Οπτικές πλάνες

Παραθέτω διάφορες εικόνες με οπτικές πλάνες που μου έστειλε η Στασινή (με την ευκαιρία, να υπενθυμίσω ότι ΟΠΟΙΟΣ/Α θέλει πρόσβαση στο blog για να μπορεί να postάρει, αρκεί να μου το ζητήσει με ενα email :D ). Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε κανονικό μέγεθος και ανάλυση.






Λέω αλήθεια, δεν κινείται τίποτα, είναι στατικές εικόνες.


Αν βλέπετε δελφίνια, τότε ή είστε μικρό παιδί που του λείπουν, εκ των πραγμάτων, ορισμένες... εχμ... εμπειρίες ή ΠΟΛΥΥΥΥΥ αγαθός/ή. Αν, όσο και να προσπαθήσετε, δεν μπορείτε να καταλάβετε πού στο διάολο είναι τα δελφίνια, ζητήστε βοήθεια (ή, αν είστε γυναίκα, το τηλέφωνό μου).




Όχι, δεν καταφέρατε να δείτε μη ευκλείδιους χώρους. Οι γραμμές είναι παράλληλες και οι σπείρες είναι κύκλοι. Αλλά το μυαλό σας μάλλον έχει γίνει παστίτσιο.



Θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην εικόνα για να δείτε την κίνηση. Κοιτάξτε το σταυρό στη μέση. Κοιτάξτε τον καλά. Κοιτάξτε τον έντονα. Αν και λείπει μία μωβ κουκίδα, εσείς θα βλέπετε μία πράσινη κουκίδα να κάνει κύκλους. Συνεχίστε να κοιτάτε με αποφασιστικότητα και οι μωβ κουκίδες θα εξαφανιστούν! Επιμείνετε για μερικές ώρες ακόμα για να δείτε τι θα γίνει. Αν δεν έχετε λιποθυμίσει μέχρι τότε, υποσχεθείτε στον εαυτό σας να μην κάνετε ότι βλακεία διαβάζετε στο Ιnternet.


Αν δε βαρεθήκατε ακόμα, εστιάστε στις τεσσερις κουκιδες στο μεσο της εικόνας για περιπου 20 δευτερόλεπτα. Μετά, κοιτάξτε έναν τοίχο. Ανοιγοκλείστε τα μάτια μερικές φορές και θα έχετε ένα όραμα. Έπειτα, κλείστε επιτέλους τον υπολογιστή και κάντε τίποτα πιο παραγωγικό.


Μετά από κάτι τέτοια, δεν αναρωτιέστε τι είναι η πραγματικότητα ή πόση καλή προσέγγιση της πραγματικότης έχουμε ή ακόμα και αν υπάρχει πραγματικότητα; Και αν δεν υπάρχει πραγματικότητα, όλοι οι γνωστοί μου υπάρχουν; Ο κόσμος που (πιστεύω ότι) βλέπω υπάρχει; Εεεε, εγώ... υπάρχω;
(Ακολουθεί ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ. Όποιος το βρει του κάνω δώρο ένα κωδικο admin).

6 σχόλια:

uqbar2342 είπε...

αν κρίνουμε από τα λαθάκια που σου ξέφυγαν εκεί προς το τέλος καραβοτσακισμένε, και τα δικά σου ημισφαίρια μάλλον άρχισαν να αποσυντονίζονται..(μην τα διορθώσεις απατεώνα, έτσι, για να βλέπουν και οι υπόλοιποι πως καίγονται οι εγκέφαλοι..χιχι)

Στασινή, απίθανες οι εικόνες, thanx για την ευγενική προσφορα!!
(μα, ποιος χρειάζεται το lsd?!)

επίσης:
α)ΠΟΥ είναι τα δελφίνια??
β)θα μπορούσα να χαζεύω τους ψευδοσπειροκύκλους ώωωωωρες..
γ)η πραγματικότητα μου είναι αδιάφορη. το πρόβλημα είναι η αλήθεια (κι εκείνος που την πρωτοσκέφτηκε και διέδοσε το μιμίδιο).από την άλλη, αν και η συζήτηση περι αλήθειας μυρίζει εκνευριστικό αδιέξοδο, η συζήτηση περι πραγματικότητας υπόσχεται τρελά γέλια. όμως θέλει βραδάκι και κρασάκι..

πάω να βρω τα δελφίνια..;)

Conscibot Amalia Tsakiri είπε...

Καταπληκτική η συλλογή με τις εικόνες Στασινή!
Μετά από λίγο που τις έβλεπα έκλεισα για μια στιγμή τα μάτια μου και είδα εκεί στην τελευταία εικόνα, ακόμα και τον... Χριστό Φαντάρο!!! (χεχεχε - αν και τον έχω ξαναδεί, μάλλον θα έχω το χάρισμα)

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Μια μέρα μετά το post και μόνο μετά από την υπόδειξη της uqbar, είδα το λάθος στην τελευταία πρόταση. Δε θα το διορθώσω, αφενός γιατί η uqbar με προκαλεί, αφετέρου γιατί φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο διαβάζουμε. Κοίταξα όλο το κείμενο λέξη-λέξη και δεν έβρισκα το λάθος. Ο μηχανισμός που "διαβάζει" λέξεις διόρθωνε αυτό που έβλεπα και έκανε override την ανάγνωση γραμμάτων. Είναι και αυτό μια οπτική πλάνη, δεν είναι;

Οι υπόλοιποι μπορείτε να βρείτε το λάθος στο κείμενο;

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Πάλι λάθος, στην τελευταία παράγραφο εννούσα. Αυτό το κατάλαβα τουλάχιστον.

Conscibot Amalia Tsakiri είπε...

"Πάλι λάθος, στην τελευταία παράγραφο εννούσα. Αυτό το κατάλαβα τουλάχιστον."

Σίγουρα...;

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA