Κυριακή, Απριλίου 06, 2008

Προσοχή στους ποδηλάτες!

Έχουμε ξαναναφέρει αυτό το τεστ για change blindness inattentional blindness (δεν τα πάω καλά με τις ονομασίες, βλέπε τα σχόλια..), αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το Δημαρχείο του Λονδίνου το χρησιμοποίησε σε μια διαφήμιση, ώστε να επισημάνει στους Βρετανούς οδηγούς ότι οχήματα όπως τα ποδήλατα απαιτούν περισσότερη προσοχή.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

S.O.S.
όποιος πιάσει στα δίχτυα του το ρήμα "ξαναναφέρω" παρακαλείται να το αποσύρει πάραυτα από τους ωκεανούς της ελληνικής γλώσσας. κινδυνεύουν αμέριμνοι κολυμβητές.

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Γλωσσοτροχονόμε,
σε παραπέμπω στο προηγούμενο post (απ'όπου και η ορολογία σου - αφού το έχει δει, θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα...), το οποίο μου δίνει το ελεύθερο να χρησιμοποιώ όποια λέξη θέλω, εφόσον μου αρέσει και μου φαίνεται σωστή! Δεν είναι η λέξη μου λανθασμένη, το ταψί σου είναι μικρό!

Το "επαναξαναναφέρω πάλι ξανά" πώς σου φαίνεται;

:ΡΡ

protopap είπε...

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι change blindness αλλά Inattention blindness. Και χάρη στη μαυρίλα της αρκούδας, που συμπίπτει με τη μαυρίλα της άλλης ομάδας, την πάτησα κι εγώ παρότι ήξερα περίπου τι να περιμένω... πολύ καλό!

uqbar2342 είπε...

ship, η λέξη σου παραμένει άσχημη, όσους μοντέρνους λεξικογράφους κι αν επιστρατεύσεις και παρά την (αμφιλεγόμενη..) χρηστικότητά της..
(θα βάλω poll!!)

ο γλωσσοτροχονόμος.

ps. αν ξαναπιάσεις στο βρώμικο πληκτρολόγιό σου το ταψί μου, την έβαψες!!!

ps'. ρε σεις, αρκούδα είναι?!εγώ νόμιζα πως είδα τον γορίλα..

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

1)"...η λέξη σου παραμένει άσχημη..."
γνώμες...

2)"...εγώ νόμιζα πως είδα τον γορίλα..."
αυτό το φαινόμενο, που βλέπεις αυτό που περιμένεις αντί για αυτό που είναι εκεί, πώς λέγεται; Υπερενεργή παραισθησιογόνος αντίληψη;
:P

uqbar2342 είπε...

το καλύτερο είναι πως ο τύπος με την (sexyyy) προφορά το ΛΕΕΙ πως πρόκειται για αρκούδα, και το ΓΡΑΦΕΙ και στην οθόνη(όχι ο ίδιος φαντάζομαι), αλλά εγώ προτίμησα να μη δώσω σημασία και να επιμείνω στον γορίλα..

εδω δεν μιλάμε πια για υπερενεργή παραισθησιογόνο αντίληψη..
φαίνεται πως ζω σ'έναν δικό μου, αιτιακά αποκλεισμένο κόσμο......
ανησυχώ..