Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Μικρός διάβαζα ένα περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης που λεγόταν "Το περισκόπιο της επιστήμης". Κάποια στιγμή ο πατέρας μου πήγε να το αγοράσει - αλλά δε θυμόταν πως το λένε και έτσι ρώτησε στο περίπτερο αν έχει κανένα επιστημονικό περιοδικό. Ο περιπτεράς λέει "φυσικά και έχω" δείχνοντάς του κάτι τσόντες.

Η επιστήμη και η φιλοσοφία (πως λέμε "εταιρική φιλοσοφία") είναι εξαιρετικά διαδεδομένες στη χώρα των περήφανων απόγονων των ΕΛ και της κούφιας Γης. Σας προτείνω λοιπόν το φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών (το επιστημονικών χωρίς εισαγωγικά) :P

Διοργανώνεται από το CAID και είναι δωρεάν. Ξεκινά σήμερα έως και 5 Νοεμβρίου 2013 και θα λάβει χώρα στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στον Πολυχώρο Caid στο Ρέντη, στη γειτονιά της σχολής Καλών Τεχνών. Για την 7η διοργάνωση του το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα «Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία» (τα εισαγωγικά πλαισιώνουν ολόκληρη την πρόταση και όχι μόνο το επιστήμη).

Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει την θεματικές ενότητες όπως "νευροεπιστήμες" (το Σάββατο), βιολογία (την Κυριακή), ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας (Τρίτη) κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://caid.gr/?page_id=554 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμαν με την θετικιστικη προπαγανδα, γκοσαμε. καλυτερα να δειτε καμια 'επιστημονικη' ταινια του περιπτερα. ζητω τα ΕΛ! ραντεβου στη κουφαλα ν.3 συντρολε

Robopsychologist είπε...

Θα απαντήσω με μια παραβολή σύντρολε:

Για να χτίσω ένα σπίτι, θα προτιμήσω 5 μαστόρια που να είναι καθένας/καθεμιά πολύ καλές στον τομέα τους. Δε θα προτιμήσω κάποιον που ξέρει λιιγο βάψιμο, λιιγο χτίσιμο, λιγουλάκι υδραυλικά κάμποσα ηλεκτρολογικά κ.ο.κ - παρ'όλο που πιθανότατα αυτό το άτομο να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον (δεν είναι και απλό πράγμα να έχεις μάθει τόσα).

Οι πέντε εξειδικευμένοι μάστορες (και μαστόρισσες) μπορεί να είναι πιο βαρετοί και από τον θάνατο σαν άτομα. Να μιλάνε και να σκέφτονται συνέχεια για την όποια ειδικότητά τους - αλλά αυτοί θα χτίσουν το σπίτι.

Γίνεται όμως να ζούμε σε έναν κόσμο που κατοικείται μόνο από εξειδικευμένα μαστόρια? Εφιαλτικό - καλύτερα πρεζάκιας που λέει και ο ποιητής. Όμως ούτε και αυτό γίνεται - και ας χτυπούν τον κώλο τους ρυθμικά οι ταλιμπανοθετικιστές. Δε γίνεται - γιατί η πανεπιστήμων που ξέρει λίγο απ'όλα θα φανταστεί κάποια στιγμή το σπίτι που δεν έχει χτιστεί ποτέ. Ο ζωγράφος φανταστεί το μέλλον και η ποιήτρια θα περιγράψει το ακόμη ανύπαρκτο.

ΌΛΑ χρειάζονται, όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά - όλα είναι ένα κλπ κλπ :P

Ανώνυμος είπε...

οταν ακουω παραβολη αϊ ριτς φορ μαϊ ριβολβερ...

Robopsychologist είπε...

Always be ready to speak your mind, and a base man will avoid you.
Every thing possible to be believ'd is an image of truth.
The eagle never lost so much time, as when he submitted to learn of the crow.