Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Τα μυστικά της (συνθετικής) ευτυχίας ***UPDATED***

Αν σας συμβούν αυτά που ελπίζετε να σας συμβούν θα είστε ευτυχισμένοι; Αν σας συμβούν αυτά που απεύχεστε θα είστε δυστυχισμένοι;

O Dan Gilbert περιγράφει τη "συνθετική" ευτυχία και τη συγκρίνει με την "πραγματική". Τελικό συμπέρασμα: όσο και αν δεν το καταλαβαίνουμε, πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε.


Διάρκεια: 21:28

UPDATE 14/02/2008:
Embed-οσα (ωραία λέξη, ε;) τα βιντεάκια που αναφέρονται στα σχόλια, καθώς, πράγματι, είναι τρομερός ομιλητής και από τους λίγους που κατάφερε να σταθεί όρθιος στον Colbert και να του την πει κιόλας!Διάρκεια: 14:48Διάρκεια: 5:52

3 σχόλια:

protopap είπε...

Ο τύπος είναι καταπληκτικός! Εδώ μιλάει για την αιτία της αδιαφορίας μας μπροστά στην καταστροφή του περιβάλλοντος κι εδώ τα λέει με τον τρελάρα τον Colbert και τα πάει περίφημα (σίγουρα καλύτερα από τον Pinker)

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα έλεγα εμπέντησα ή -τελοσπάντων..- εμπέντωσα.
αλλά κανένας δε με ακούει..
κλαψ..
:(

(θα πάθω κατάθλιψη και θα κλειστώ στο διαμερισματάκι μου με τα βικτωριανά λεξικά μου, ογκώδεις τόμους αναλυτικής φιλοσοφίας & την eroica, και θα καταριέμαι τα γλωσσοτέρατα του 21ου σαν ογδονταπεντάχρονος συνταξιούχος συμβολαιογράφος παραθαλάσσιας κωμόπολης..τι μου συμβαίνει?!)

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

χμμμ, δίκιο έχεις, θέλει ωμέγα: embedώνω.

Αλλά και το embedησα καλό ακούγεται. Στον ενεστώτα πώς θα ήταν; embedάω; embedίζω;

...συμμετέχοντας στην εξέλιξη της γλώσσας...