Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Η ανθρώπινη φύση ως εξελικτικό προϊόν

Αν έχετε διαβάσει το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, τότε ξέρετε πολύ καλά πόσο ευχάριστα, έξυπνα και ψαγμένα είναι τα κείμενα του Douglas Adams. Αν πάλι δεν έχετε διαβάσει κάτι δικό του, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και βρείτε οπωσδήποτε αυτό το βιβλίο. Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε μια εικοσάλεπτη ομιλία του Βρετανού συγγραφέα, όπου μιλάει για το πώς ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης μπορεί να μας οδηγήσει σε βασικές παρανοήσεις και λάθη σχετικά με τον κόσμο και την πραγματικότητα.

Η ομιλία είναι από το συνέδριο Der Digitale Planet (1998), στο οποίο συμμετείχαν και οι Richard Dawkins, Daniel Dennett, Jared Diamond και Steven Pinker. Για όποιον ενδιαφέρεται, ολόκληρο το βίντεο, με όλους τους παραπάνω βρίσκεται εδώ (διάρκεια: 2:23:51). Είναι σε Real Video μορφή και πιθανόν να σας ταλαιπωρήσει αρκετά μέχρι να σας κάνει τη χάρη να παίξει. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βρείτε στο youtube σε κομμάτια.

Δυστυχώς, η ποιότητα του βιντεο δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο θα σας πρότεινα να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς ο Adams είναι καταπληκτικός.

Μέρος πρώτο: (10:55)



Μέρος δεύτερο: (10:53)

Δεν υπάρχουν σχόλια: