Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2013

Συμμετοχή σε πείραμα

Θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα πείραμα;

Πρόκειται για πολύ απλή διαδικασία, η οποία διαρκεί 20΄ περίπου. Θα κληθείτε να δείτε μια σειρά από λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή, για τις οποίες θα αποφασίζετε αν είναι λέξεις πραγματικές ή όχι της ελληνικής, πατώντας αντίστοιχα ορισμένα πλήκτρα στον υπολογιστή.

Υπάρχει σχετική ευελιξία ως προς τις ώρες που μπορείτε να κάνετε το πείραμα, το οποίο διεξάγεται στο Εργαστήριο Γνωσιακής Επιστήμης του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (στον χάρτη:http://zymichost.us4.list-manage.com/track/click?u=aee7ab1ebbd28954cc341a417&id=d041d0516a&e=50fa2f4a92 , το ροζ εικονίδιο)

Εάν ενδιαφέρεστε, κι εφόσον είστε 18-35 ετών και φυσικοί ομιλητές της ελληνικής, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου, στο sonialoui (at) gmail.com για τα περαιτέρω.

3 σχόλια:

Vangelis Valasiadis είπε...

ως φυσικός ομιλητής της ελληνικής, να σας ενημερώσω ότι το "διεξάγετε" γράφεται στην περίπτωσή σας "διεξάγεται".

επίσης θα σας πρότεινα να αλλάξετε την έκφραση "αν είναι λέξεις πραγματικές ή όχι της ελληνικής", εκτός όντως εννοείτε ότι πέρα από τις πραγματικές λέξεις της ελληνικής υπάρχουν και φανταστικές.

ευχαριστώ και καλή επιτυχία στο πείραμά σας.

Robopsychologist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Robopsychologist είπε...

@Wallace: ευχαριστούμε για την διόρθωση! Ως φυσικοί μα και καμιά αφύσικοι ομιλητές της ελληνικής, χαιρόμαστε να μας διορθώνουν!

Όσον αφορά της φανταστικές λέξεις της ελληνικής: η λέξη "φυριγμένος" είναι μια τέτοια ψευδολέξη. Ακούγεται σαν ελληνική - μα δεν υπάρχει. Ενώ ας πούμε η λέξη contrafibularities είναι μια αγγλική ψευδολέξη - ακούγεται σαν αγγλική, ακόμη και για έναν φυσικό ομιλητή της αγγλικής - ωστόσο δεν υπάρχει. Παρ'όλο που και οι δυο λέξεις δεν υπάρχουν, η πρώτη είναι μια ελληνική ψευδολέξη, ενώ η δεύτερη μια αγγλική.