Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Ελλάδα και Εξωγήινοι

Κάποτε, υπήρχε ένας μικρός πλανήτης, που τον έλεγαν Ελλάδα. Αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ζώντας σε μια παράλληλη - πλην όμως εμφανώς καθυστερημένη - χρονική διάσταση, με κάθε ευκαιρία προκαλούσε την έκπληξη ακόμα και των ίδιων των πολιτών της.

Ελλάδα 2008...



Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου (2008)

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 17.3.2008, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

...
...
...

- Ἐνημέρωσε την Δ.Ι.Σ. για τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήριο Χατζηγάκη, σχετικά με το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης». Ακολούθησε μακρά συζήτηση κατά την οποία διετύπωσαν τις απόψεις τους όλοι οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς και τελικώς ελήφθη η ακόλουθη απόφαση:


α. Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το
υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.


β. Καλεῖ το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων Αυτής να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου, φροντίζει για την εφαρμογή της διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού, για την τήρηση των αρχών του ιερού Ευαγγελίου σε όλους τους τομείς της ζωής και τον σεβασμό προς τους παραδεδομένους ιερούς κανόνες σχετικά με το βίο και τη συμπεριφορά των τέκνων της Εκκλησίας.


γ. Μέ βάση τις αρχές αυτές και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης έναντι του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού δηλώνει, ότι είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο
διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο.



4 σχόλια:

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Θα πω καμια κακία πάλι για τους γενειοφόρους μπάτμαν...

Τελικά, η ηθική είναι κάτι σαν τις πλατωνικές ιδέες (θεόσταλτη;) ή είναι κάτι που διαμορφώνεται από την ίδια την κοινωνία όσο αυτή εξελίσεται; (ρητορική η ερώτηση, ως εν δυνάμει γνωσιακοί επιστήμονες, νομίζω το έχουμε λύσει αυτό).

Και, εν πάσει περιπτώσει, αφού μιλάμε για έναν καθαρά κρατικό θεσμό, γιατί θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψιν τους ρασοφόρους στηλοβάτες της ηθικής;

(Ξεφύγαμε λίγο από το γενικό πλαίσιο του blog, αλλα δεν πειράζει, ας κρατάμε και μια επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο)

για συνέχεια, προτείνω το blog του Ροϊδη

Conscibot Amalia Tsakiri είπε...

Γενειοφόροι μπάτμαν, που έχουνε μάλιστα καταπιεί το καταπέτασμα από αίμα!
Αν κρίνουμε από τα αιμοβόρα βλέμματα και από τις γεμάτες κοιλιές...
:D
:D
:D

uqbar2342 είπε...

χμμ....

αν δεν κάνω λάθος η απόφαση της ΔΙΣ αφορά και απευθύνεται στους πιστούς και στο ποίμνιό της (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κοινοβουλευτική ομάδα, περισσότερο ή λιγότερο..χα χα..την πατήσαμε..μα ποιός ψηφίζει σ' αυτή τη χώρα?!!)..το οποίο και ακολουθεί αυτήν τόσο σε ζητήματα δόγματος(!!) όσο και σε άλλα θέματα που επιδέχονται κανονιστικές ρυθμίσεις (την ηθική λέω)..

δηλώνω ευθαρσώς πως διαφωνώ με την ιερά σύνοδο (ελπίζω να βρεθούμε στην κόλαση παιδιά, γιατι μάλλον θα γίνεται χαμός..) για μια σειρά από λόγους που βαριέμαι να παραθέσω (σύμφωνα με το προσωπικό μου αξιολογικό σύστημα, μόλις εξασφάλισα επ άπειρον διαμονή στο προαναφερθέν φλογερό θέρετρο--αν η βαρεμάρα δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα, τότε τι??sorry..)

..αλλά ο καθένας έχει μια ζωή και το μοναδικό δικαίωμα να επιλέγει το παραμύθι και τη σκηνοθεσία που γουστάρει..
(και να το επιβάλλει το παραμύθι του στους άλλους αν μπορεί?? δεν ξέρω)

στο κάτω κάτω ο ορθολογισμός καμιά φορά γίνεται ανυπόφορα ξενέρωτος
:)))))))))))

ps. ψηφίζω το παρόν post ως το πιο αστείο του blog (μετά τον benny lava), ένα από τα πιο παράξενα και ίσως το μοναδικό θλιβερό (ίσως..)

Conscibot Amalia Tsakiri είπε...

Η απόφαση της ΔΙΣ μας αφορά όλους, εφόσον φορολογούμαστε για να ταϊζουμε αυτούς που μας αποκαλούν πόρνους.

Κατά τα άλλα, επιτέλους η Ορθοδοξία τα βάζει ΚΑΙ με τα δύο φύλα!!!
Δεν θα αποκαλεί μόνο τις γυναίκες πόρνες, μερίδιο έχουν πλέον και οι άντρες...
Πόρνοι τρέμετε! Η ορθοδοξία τα έβαλε ΚΑΙ μαζί σας :D