Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

Επικοινωνία με νεκρούς; Bullshit!

Συνεχίζουμε να υπάρχουμε μετά το θάνατο; Είναι δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς;

Η απάντηση είναι ο τίτλος της εκπομπής των Penn & Teller: BULLSHIT!

Το πρώτο επεισόδιο:
Μέρος 1:

Διάρκεια: 8'42''

Μέρος 2:

Διάρκεια: 8'48''

Μέρος 3:

Διάρκεια: 8'42''

4 σχόλια:

uqbar2342 είπε...

λοιπόν, οι παίδες που μαζεύουν χρήμα παίζοντας τον ψυχο-μαγο-παρανορμαλ-ρόλο που κατάφεραν να κερδίσουν στις σκληρές οντισιόν της αμερικάνικης showbiz ταϊζουν τον κόσμο φούμαρα και μ@@@ς. το συμπέρασμα του χοντρούλη (ακραίος επαγωγισμός στα καλύτερά του) : 'all psychic readers are, will always be and always have been..bullshit!!'
(εδώ θυμόμαστε Hume και χαρίζουμε στο συλλογισμό του χοντρούλη
ειρωνικό υπερσνομπ μειδίαμα με ελαφρύ ανασήκωμα φρυδιού και ύφος χιλίων καρδιναλίων σπουδασμένων στο Pittsburgh--φαντάσου συνδυασμό!!)

το ξέρω πως ξεκαθάρισαν στην αρχή οτι κ οι ίδιοι τις bullshit δεν τις αποφεύγουν, αλλά σκέφτηκα να σημειώσω το παραπάνω καθώς bullshit στο bullshit χάνει κανείς το δίκιο του..

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Οι Penn και Teller είναι ταχυδακτυλουργοί και δεν παίζουν κανέναν ρόλο ψυχο-οτιδήποτε. Ξεκαθαρίζουν πάντα ότι αυτό που κάνουν είναι μια καλά δουλεμένη απάτη και συνήθως δείχνουν και πώς κάνουν τα κόλπα τους.
To Bullshit! το ξεκίνησαν για να δείξουν τις κακοήθεις απάτες που κάνει ο κόσμος προκειμένου να βγάλει λεφτά.

Ούτε εγώ συμφωνώ 100% με το ύφος του Penn, αλλά όπως έχουν πει και οι ίδιοι: "δεν είμαστε αντικειμενικοί, αλλα προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι"

uqbar2342 είπε...

Όχι, ο ψυχο-μαγο-παρανορμαλ-ρόλος αναφερόταν στους τηλεοπτικούς pshycics. Όλη η πρώτη πρόταση που έγραψα είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από το video και με το οποίο (συμπέρασμα) δεν έχω λόγους να μη συμφωνήσω.

Μετά όμως, ο χοντρούλης παίρνει το συμπέρασμα που 'αποδείχθηκε' στις ειδικές περιπτώσεις και το κάνει προκείμενη σε έναν τόσο υπερβολικό επαγωγικό συλλογισμό διατυπώνοντας με στόμφο μια τόσο ισχυρή γενίκευση που δεν άντεξα ν' αντισταθώ στον πειρασμό να το σχολιάσω.Αυτό μόνο.

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

ΟΚ, δεκτή η ένσταση τότε. Άλλωστε, το λένε και οι ίδιοι, ειδικά όταν κάνουν κάποιο πείραμα για να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα: "...και τώρα θα κάνουμε ένα από τα διάσημα αντιεπιστημονικά μας πειράματα...".