Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2008


27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2008
Ζάππειο Μέγαρο


(Αντιγράφω από εδώ)

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εκθέματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας από πανεπιστήμια , ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο στις νέες τεχνολογίες. Θα πραγματοποιηθούν τρισδιάστατες προβολές ταινιών ιστορικού περιεχομένου από φορείς πολιτισμού όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΜΠ/ΕΠΙΣΕΥ) ενώ θα διεξαχθεί τριήμερο ομιλιών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων και των ερευνητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορέσουν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έξυπνα, περίεργα, διαδραστικά και πρωτότυπα «μικρά θαύματα» , επιτεύγματα όλα της ελληνικής επιστημονικής σκέψης και προσπάθειας, όπως ρομποτικά συστήματα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) , επίδειξη πειραμάτων και προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν τύχει δημόσιας αναγνώρισης για τα καινοτομικά τους στοιχεία.

Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι διπλός: Αφενός να ανοίξει ένα παράθυρο στη γνώση για το ευρύ κοινό και κυρίως τη μαθητική - φοιτητική νεολαία, ώστε να γνωρίσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα που διαμορφώνουν νέες πραγματικότητες σε όλους τους τομείς και βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, αφετέρου να δείξει το βαθμό ανάπτυξης της δραστηριότητας των επιστημονικών και ερευνητικών φορέων. Οι τομείς της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας, της ρομποτικής ,της πληροφορικής ,της προστασίας του περιβάλλοντος και άλλων τεχνολογιών αιχμής θα δώσουν το παρόν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εκπρόσωποι των φορέων - εκθετών και εκπρόσωποι της ΓΓΕΤ θα είναι παρόντες για ενημέρωση και συζήτηση με τους επισκέπτες.

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό από 9.30 πμ έως 8 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: