Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2008

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2008!


Η Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι ένας παγκόσμιος εορτασμός του Ελεύθερου και Ανοικτού Κώδικα Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ). Στόχος αυτού του εορτασμού είναι η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι, στις επιχειρήσεις - σε συντομία παντού!

Για τον εορτασμό της Ημέρας Ελεύθερου Λογισμικού 2008 στις 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Αθήνα

Αυτό το Σάββατο (20/9), με αφορμή την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού, η Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (HEL.L.U.G.) διοργανώνει μία εκδήλωση ενημέρωσης για τα οφέλη του Ελεύθερου Λογισμικού, όπου θα μοιραστεί έντυπο υλικό και διανομές Linux. Η εκδήλωση θα γίνει στην Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας όπως πέρυσι, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Καλούνται όλες οι κοινότητες και όλοι οι φίλοι του Ελεύθερου Λογισμικού να δώσουν το παρόν και να βοηθήσουν σ' αυτή την προσπάθεια.

Η "Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (Software Freedom Day)" είναι μια παγκόσμια γιορτή για το Ελεύθερο/Ανοικτό Λογισμικό. Ξεκίνησε το 2004 και πλέον γιορτάζεται σε 60 χώρες. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα οφέλη του Ελεύθερου/Ανοικτού Λογισμικού, δηλαδή λογισμικού που επιτρέπει την ελεύθερη χρήση, τροποποίηση και διανομή του.

Σχετικά links:
http://softwarefreedomday.org/about/el
http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Newsgr#sfd2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: