Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2007

Έκθεση "THE BRAIN - Η Δύναμη του Μυαλού" *UPDATED*

Μια αναδημοσίευση που υποθέτω ενδιαφέρει όλους.


Στην ερώτηση "Τι είναι ο εγκέφαλος;" έρχεται να απαντήσει η πρωτότυπη έκθεση "The Brain - Η Δύναμη του Μυαλού" που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 16 Μαρτίου 2008.


Ευκαιρία να ανακαλύψεις το μοναδικό κόσμο του μυαλού σου, τα μέρη που το απαρτίζουν, τις λειτουργίες και τις δυνάμεις του. Aνακάλυψε πώς λειτουργούν: Μνήμη - Ταχύτητα - Ισορροπία - Αισθήσεις - Συναισθήματα.



Μέσα από 42 δραστηριότητες / κατασκευές, ο επισκέπτης ξεναγείται στις λειτουργίες και τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, του σημαντικότερου οργάνου του σώματός μας, και εξοικειώνεται με τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, επηρεάζοντας τις κινήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Η μοναδικότητα της έκθεσης έγκειται στο ότι οι δραστηριότητες / εκθέματα είναι σχεδιασμένες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά η μάθηση πραγματοποιείται μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι.


Ένας εγκέφαλος μοιάζει ως επί το πλείστον με χυλό βρώμης με παράξενες πτυχώσεις. Είναι όμως το πιο εντυπωσιακό πράγμα που γνωρίζουμε μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν. Μπορεί να μάθει κινέζικα, ισπανικά ακόμα και σουαχίλι ανάλογα με το ποιος του μιλάει. Μπορεί να ανακαλύψει και να κατασκευάσει διαστημόπλοια, μικροσκόπια, πυραμίδες και βηματοδότες.


Μπορεί να μάθει να ισορροπεί και να κατευθύνει το σώμα πάνω σε ακροβατικό σκοινί ή να συνθέτει μουσική. Αν και είναι κλεισμένος μέσα στο κρανίο, μπορεί ωστόσο να στέλνει τις σκέψεις του στο εσωτερικό της γης, στα μακρινότερα αστέρια, ή πίσω στην εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων. Μια ματιά μέσα στις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι ανακάλυψης του ίδιου μας του εαυτού.


Η έκθεση είναι χωρισμένη σε τρία θεματικά τμήματα (Αυτός είναι ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ σας, Ο σκεπτόμενος ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ κινεί το σώμα) και 13 υποκατηγορίες - και απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό, στα παιδιά, αλλά και σε εξειδικευμένο κοινό, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας. Έχει ταυτόχρονα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.



Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78, Κτίριο 56
(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
Είσοδος ΜΟΝΟ από οδό Πολυκράτους (Εισοδός Γ)
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ΟΛΕΣ τις ημέρες του χρόνου, εκτός 01/01/2008.

Εισιτήρια Γενική Είσοδος: 10€, Φοιτητικό, Μαθητικό, Οικογενειακό (min. 3 άτομα) και Ομαδικό (>10 άτομα): 7€, Συνταξιούχοι, Πολύτεκνοι και Άτομα με ειδικές ικανότητες: 5€, Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων σχολείων: 210-9834776.



Γνωρίζω για την έκθεση εδώ και δύο μήνες, αλλά το Πολιτιστικό Κέντρο "Ελληνικός Κόσμος" που τη φιλοξενεί δεν έχει ενημερώσει το site του και σε email που τους εχω στείλει δεν έχουν απαντήσει (μάλλον πρόκειται για ιδιοφυή τεχνική marketing, κατά την οποία αναγκάζουν τον ενδιαφερόμενο να τους παρακαλάει). Μένω με την υπόθεση και την ελπίδα ότι η έκθεση θα γίνει κανονικά, απλά οι υπεύθυνοι του site στον Ελληνικό Κόσμο βαριούνται που ζουν έχουν πολύ δουλειά.

UPDATE 12/11/2007:
Ανακάλυψα και το site της έκθεσης :D
Και δεν το έβρισκα τόσον καιρό. Είμαι απαράδεκτος...

3 σχόλια:

uqbar2342 είπε...

ΝΑ ΠΑΜΕ!!

ps. έχει ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό τεστάκι στο site της έκθεσης..

Conscibot Amalia Tsakiri είπε...

Ωραίο πράγματι το τεστάκι!
Έμαθα και με ποιο ημισφαίριο λειτουργώ περισσότερο:
Είμαι κοντά στο 54% αριστερό και το υπόλοιπο δεξί.
Και οπτικός τύπος.

uqbar2342 είπε...

κι εγώ είμαι..αριστερή (!) και full οπτικός τύπος (σχεδόν 75%!!!!)
χμμ..είναι καλό αυτό τώρα??